מזון כלבים מתחלק לשלושה סוגים, אותם כדאי להכיר, לפני שמשקיעים מאות שקלים בבחירת האוכל. הסוג הראשון מיועד לגורים, וכולל גזעים קטנים או גזעים גדולים, הנמצאים בתהליכי הגדילה הראשונים. במזון לגורים יש כמות גדולה של פחמימות, חלבונים ושומנים, אך הוא אינו יקר יותר באופן משמעותי ממזון אחר.
הסוג השני מתאים לכלבים בוגרים, וכולל את המותגים השכיחים והנפוצים של התחום, כגון רויאל קיינן ופרופלן. זהו מזון הנמכר בשקים של 3-15 ק"ג, עם יחס הפוך בין גודל השק למחיר הנגבה עבור קילו.
הסוג השלישי של המזון מיועד לכלבים בעלי בעיות רפואיות. במזון הזה ישנם ויטמינים מיוחדים ומרכיבים אנטי-ביוטים, אשר תפקידם מצד אחד למנוע החמרה במצבו של הכלב, ומצד שני לשפר את בריאותו בטווח הקצר והארוך.
מזון יבש מול מזון רטוב
המזון לכלבים מגיע בשתי צורות:
א. מזון יבש – זהו מזון הכולל בדרך כלל פתיתים של אוכל מעובד. בין יתר המרכיבים של האוכל המעובד ישנם בשר, עוף ולעיתים גם עצמות. יחד עם זאת, מזון יבש ולא איכותי עשוי לכלול כמות גדולה מדי של קמח. את המזון האיכותי ניתן לזהות על פי מונחים, כגון "פרימיום" או "סופר פרימיום".
ב. מזון רטוב – רוב בעלי הכלבים משתמשים במזון הרטוב רק לעיתים רחוקות. ניתן לרכוש אותו בקופסאות שימורים, והוא מכיל בשר ברוטב או בשר טחון.
איך בודקים את המרכיבים של מזון לכלבים?
החלוקה לסוגים עוזרת בסינון ראשוני של סוגי המזון עבור כלבים שונים. יחד עם זאת, כל ביקור בחנות חיות מעלה תהיות רבות לגבי ההבדלים בין עשרות הסוגים, המותגים והטעמים. על מנת לבחור מזון כלבים, יש להתייעץ עם אנשי מקצוע, לקרוא מידע בתחום ולבצע סקר קצר. לא כדאי להסתפק במחיר, המופיע על גבי אריזה כאמצעי סינון. זו היא כמובן אינדיקציה, שיש לקחת בחשבון, אך בנושא של מזון כלבים, אין הרבה הבדלים בין המחירים.
הפרמטר המשמעותי הוא הרכב המזון והרכיב הדומיננטי בכל שק. בעת בחירת מזון לכלבים, יש להתעקש על מוצר עם בשר או עוף, על חשבון סויה, תירס או קמח. היצרניות מוזילות את עלויות הייצור באמצעות המרכיבים הללו, אך עבורכם מדובר על חיסרון משמעותי.
כל שק של מזון לכלבים מכיל טבלה ורשימת מרכיבים. בדקו מה מכיל המוצר שבחרתם, השוו עם מוצרים אחרים, וקראו גם את האותיות הקטנות. זכרו כי בניגוד לבני אדם או אפילו בעלי חיים אחרים, הכלבים זקוקים למזון, על מנת להתפתח ולגדול. המזון, המיועד לכלבים, הוא מקור התזונה העיקרי, גם בקרב כלבים שנוהגים לאכול שאריות.
לא מומלץ להתפשר על איכות המזון של הכלב. התאימו את סוג המזון למצבו של הכלב, בדקו את המידע המופיע על השקים, ורכשו מזון מיצרניות מוכרות.
נכתב באדיבות בית הכלב